Skip to main content Skip to search

Top 8 hobija za studente

6.10.2021

Tokom studija, pored učenja, poželjno je vreme posvetiti i drugim aktivnostima, kako biste se usavršavali. Kroz hobije ćete naučiti nove veštine, steći nove prijatelje i otvoriti nove mogućnosti!

Kreativne ideje za hobi

1.Pisanje

Da li ste uvek bili narator u svom društvu? Fakultet je možda pravo vreme da oživite priču koju ste vekovima planirali.

Sve što vam treba je računar i 15-60 minuta pisanja dnevno. Na Internetu postoji mnogo resursa koji vam mogu pomoći da rastete kao pisac, a nakon nekog vremena možete čak i zaraditi novac radeći kao slobodni pisac ili čak samostalno objavljivati ​​svoje knjige!

2.Slikanje i crtanje

Slikanje je oblik kreativnog izražavanja i odličan hobi za postizanje. Ne morate biti vešti u slikanju da biste se bavili njime kao hobijem.

Sve što vam treba je stativ, platno, četke i boje da biste započeli. Iako ne postoje pravila o tome kako postati slikar, postoje neki trikovi i tehnike koje morate da sledite ako želite da rastete kao slikar.

3.Grafički dizajn

Grafički dizajn je još jedan hobi koji ponekad možete pretvoriti u unosan posao ili posao sa punim radnim vremenom. Ako imate talenat za umetnost i dizajn i znate osnove softvera za dizajn ili ilustraciju, već imate pola stvari.

Samo nabavite dobar računar, pretplatite se na Adobe Creative i počnite da dizajnirate. Možete početi sa likovima, ikonama, modelima i malim stripovima, a zatim polako preći na profesionalnije projekte, kao što je dizajn brenda.

4.YouTube

Od YouTube-a postaje hobi u današnje vreme. Ako imate sposobnost za funkcionalnu kameru i uređivanje videa, danas možete postati Jutjuber.

Imate slobodu da postavljate šta god želite – video zapise o putovanjima, tutorijale, skice, obrazovne video zapise za određeni segment ili temu kojom vladate (npr. sport, istorija, astronomija) i još mnogo toga.

5.Fotografija

Suprotno popularnom verovanju, ne morate imati skupu kameru da biste postali fotograf. Čak i ako imate samo kameru na telefonu, možete da se bavite fotografijom kao hobijem i polako prelazite na složeniju opremu, kao što je kamera za bolji rad i profesionalno osvetljenje.

Postoje razni trikovi i tehnike za snimanje fotografija koje izgledaju profesionalno. Možete pronaći onlajn tutorijale ili video zapise na YouTube-u da ih naučite. Alternativno, možete pohađati profesionalne kurseve ili pohađati obrazovanje kod profesionalnog fotografa da biste naučili kako da fotografišete profesionalno.

Ideje za aktivne hobije

6.Pliavanje

Plivanje je odličan metod vežbanja. Može poslužiti kao vid zabave i istovremeno pomoći da ostanete zdravi. Ako ne znate da plivate, možete početi da učite osnove. Ako znate da plivate, možete otići korak dalje i naučiti više udaraca i drugih tehnika.

7. Joga

Ako želite da se bavite hobijem koji vam pomaže da ostanete u formi i da vam um bude smiren, morate da se bavite jogom.

Mnogi misle da nisu dovoljno fleksibilni za to, ali istina je da svako može da se bavi jogom. Početnici prihvataju različite studije joge. Prijavite se za njih ili gledajte video zapise na mreži da biste započeli. Takođe možete preuzeti mobilne aplikacije dizajnirane za početnike.

8.Volonterizam

Volontiranjem učenici razvijaju životne veštine i postaju dobro građeni pojedinci. Počevši od malih nogu sa volontiranjem pružiće vam priliku da naučite nove stvari i izrastete u vredne članove društva koji to neće gledati kroz materijalnu prizmu. Životne veštine se razvijaju dok se bavite aktivnostima koje su izvan vaše zone udobnosti.

[Pročitaj sledeće] Prednosti osnovnih studija u Sloveniji

[Upisi u toku]