Ljubljana je na prvom mestu u izboru najboljih zelenih prestonica Evrope, prema organizaciji European Best Destinations.

Slovenačka prestonica dobila je titulu „Zelene prestonice Evrope” razvojem održivih pristupa turizmu, kao i odličnim prirodnim resursima, saopštila je ljubljanska Javna ustanova.

Na tabeli koju je formirao žiri, Ljubljana šestu godinu zaredom zauzima zavidno prvo mesto. Žiri je bio impresioniran kvalitetom vazduha i vode u Ljubljani, velikim zelenim površinama po glavi stanovnika, urednošću javnog prevoza i biciklističkih staza, prirodnim turizmom i mogućnošću aktivnog odmora. Među glavnim prednostima je održiva orijentacija Ljubljanske regije kao turističke destinacije.

Ljubljanu je takođe proglasio jednim od 20 evropskih gradova koje je američki časopis „Forbs” rangirao kao najbolje zelene prestonice za 2022. godinu, jedan od najpopularnijih u SAD i svetu, koji ima oko 80 miliona čitalaca/pretplatnika.

European Best Destinations je veb-sajt za putovanja posvećen promociji kulture i turizma u Evropi. Pokrenut 2009. godine, najposećeniji je veb-sajt posvećen turizmu u Evropi već 8 godina zaredom.

[Pročitaj sledeće] Prednosti osnovnih studija u Sloveniji

Ako želite da studirate u najboljoj evropskoj zelenoj prestonici, ne ustručavajte se da nas kontaktirate i pišete nam na info@slovego.com.