Univerzitet u Ljubljani je rangiran među 1,8% najboljih od 19.788 univerziteta u svetu na listi Centra za svetsku rang listu univerziteta.

Na ovogodišnjoj rang listi, ova organizacija je Univerzitet u Ljubljani svrstala na 374. mesto za period 2021-2022.
Univerzitet u Mariboru, koji je drugi najveći državni univerzitet u Sloveniji, nalazi se na 1059. mestu, što ga svrstava među 5,4% najboljih svetskih univerziteta.

CWUR rangira na osnovu kvaliteta obrazovanja, zapošljavanja bivših studenata, kvaliteta fakulteta i rezultata naučnih istraživanja, ne oslanjajući se na ankete i izveštaje podataka sa univerziteta.

Projekat CWUR pokrenut je 2012. godine u cilju rangiranja 100 najboljih univerziteta u svetu, što je zauzvrat iz godine u godinu proširivalo listu visokoškolskih ustanova na zahtev univerziteta i medija.

Od 2019. godine CWUR je proširio listu 2000 najboljih univerziteta od skoro dvadeset hiljada širom sveta, što je najveća akademska rang lista univerziteta u svetu.

CWUR (https://cwur.org/) je vodeća konsultantska organizacija, koja savetuje univerzitete i države o politikama, strateškom znanju i konsultantskim uslugama za poboljšanje obrazovnih i istraživačkih rezultata.

 

[Pročitaj sledeće] Koliko će vas koštati studiranje u Sloveniji?

[Upisi u toku]