Tutorstvo – pomoć I savetovanje brucoša

Slovenački sistem visokog obrazovanja nudi tutorstvo u obliku savetovanja i pomoći studentima tokom studija i njihovog akademskog razvoja. Cilj tutorstva je da olakša svim novim studentima početak studija.

Kroz ovu vrstu pomoći brucoši dobijaju informacije, znanja i korisna iskustva iz svih oblasti studentskog života.

Ko je tutor?

Tutor može biti stariji student ili professor.

Uloga tutora studenta je da savetuje nove studente o temama vezanim za studentski život. To su teme povezane sa studentskim domovima, javnim prevozom, studentskim bonovima i zaposlenjem studenata. Tutor takođe pomaže studentima u razumevanju nastavnog materijala iz određenog predmeta.

Profesori tutori daju savete u vezi sa studijama, izborom predmeta i nastavkom studija na višem nivou. Takođe pomažu studentima savetima o njihovim mogućnostima za karijeru

Različite vrste tutorstva

U zavisnosti od potreba svojih studenata, univerziteti pružaju različite vrste tutorstva. Studenti mogu da biraju između uvodnog, predmetnog, tutorstva za studente sa posebnim potrebama, tutorstva za inostrane studente ili tutorstva za savetovanje o praksi.

Ukoliko mislite da će vam tutorstvo koristiti, obratite se svom matičnom fakultetu gde ćete dobiti uputstva kako stupiti u kontakt sa tutorom i više informacija o tome kako teče komunikacija sa njim.

 

[Pročitaj sledeće] Prednosti osnovnih studija u Sloveniji

[Upisi u toku]