Međunarodno priznate diplome evropskog kvaliteta

Ukoliko želite da prevaziđete ponudu studijskih programa u matičnoj državi i želite da steknete međunarodno priznatu diplomu evropskog kvaliteta koja će vam omogućiti međunarodnu karijeru, onda je Slovenija odličan izbor za vas!

Programi dodiplomskih studija u Sloveniji su moderni i prate najnovije naučne trendove. Neki od slovenačkih fakulteta imaju trostruke međunarodne akreditacije, što ih pozicionira visoko na listi najprestižnijih univerziteta na svetu.

Prva prednost za srpske državljane je što su oslobođeni plaćanja školarine, na osnovu bilateralnog sporazuma. Besplatne studije u Sloveniji imaju i državljani Makedonije, BiH, Crne Gore i Kosova kao i svi državljani članica EU.

Ostali strani studenti u Sloveniji plaćaju školarinu od 3.000 do 15.000 evra godišnje, u zavisnosti od akademskog programa.

Još jedna prednost studiranja u Sloveniji je ta što ćete vi kao strani student imati ista prava kao i domaći studenti. Moći ćete da koristite brojne pogodnosti. Među studentima su najpopularniji: studentski bonovi, pravo na rad preko studentskih servisa, stipendije i mogućnost učešća u programu Erasmus +.

Студенти во Словенија

Veliki izbor studijskih programa

Na slovenačkim univerzitetima možete odabrati dodiplomske studije u svim naučnim oblastima, neke od njih su:

  • Društvene nauke: menadžment ljudskih resursa, turizam, menadžment, pravo, istorija, odnosi sa javnošću, međunarodni odnosi, političke nauke, sociologija, geografija, javna uprava,
  • Ekonomija: međunarodno poslovanje, računovodstvo, е-poslovanje, marketing, bankarstvo i finansije, revizija, poslovna ekonomija, preduzetništvo
  • Prirodne nauke: hemija, biologija, mikrobiologija, fizika, astrofizika, biohemija
  • Medicinske i zdravstvene nauke: medicina, stomatologija, zubna protetika, farmacija, fizioterapija, zdravstvena nega
  • Tehničke nauke: građevinarstvo, mašinstvo, arhitektura, elektrotehnika, energija, mehatronika, IT tehnologije, metalurgija, geologija
  • Brojni interdisciplinarni i kombinovani programi

 

Rokovi za prijavu i potrebna dokumentacija

Prvi i najvažniji rok za prijavu na dodiplomske studije počinje u februaru. Tada su sva mesta slobodna i na neki način prijavom »rezervišete svoje mesto«. Potrebna dokumentacija za upis se razlikuje u zavisnosti od studijskog programa.

Za uspešan upis na izabrani fakultet,  pored ispunjenog uslova potrebnog proseka ocena, vrlo je važno ispoštovati celokupnu prijavno-upisnu  proceduru od početka do kraja, koja traje 6 meseci.

Upišite se na perspektivne i kvalitene dodiplomske studije u Sloveniji uz pomoć iskusnih mentora za obrazovanje u SLOVEGO-u!

Popunite besplatni obrazac za savetovanje i saznajte da li naša ponuda ispunjava vaše potrebe za upis na besplatne studije u Sloveniji.

[Pročitaj sledeće] EU je izdvojila 26 milijardi evra za novi Erazmus + program

 

[Zakažite konsultacije]