Studentski bonovi – doprinos studentskom budžetu

Slovenački sistem subvencionisane ishrane studenata doprinosi kvalitetnijem životu tokom studija i olakšava studentski budžet. Zbog toga su studentski bonovi jedna od najkorisnijih pogodnosti tokom studija u Sloveniji.

Bonovi su delimično finansirani obroci od strane države, kako bi svaki student dobio barem
jedan topli obrok dnevno. Kao student u Sloveniji moći ćete da koristite bonove tokom celokupnog trajanja studija.

Ko ima pravo da koristi studentske bonove?

Svi upisani studenti na visokoškolske ustanove i univerzitete u Sloveniji imaju pravo da koriste studentske bonove.

Uz potvrdu da ste student, prvo se morate registrovati u sistem studentskih bonova. Tada ćete subvenciju za hranu moći da koristite uz pomoć svog mobilnog telefona i putem terminala ćete dokazivati pravo na korišćenje.

Subvencija od 2.69 evra

Vrednost studentskog bona je 2.69 evra, a razliku do pune cene obroka plaćate direktno ugostitelju. Na primer, ukoliko obrok košta 5 evra, plaćate samo razliku između punog iznosa obroka i vrednosti subvencije. U ovom slučaju to je 2.31 evro.

Cene studentskih menija u restoranima su različite. Ali u većini slučajeva ova subvencija je dovoljna da student dobije pun obrok koji uključuje glavno jelo, supu, salatu i voće. Studentski meni je uravnotežen i hranljiv, a porcije su dovoljno velike. Mnogi restorani na studentskim jelovnicima nude i vegetarijanska jela kao i jela bez glutena.

Po jedan bon dnevno za svakog učenika

Kao student u Sloveniji imaćete po jedan bon za svaki radni dan u mesecu. Ukoliko želite da koristite dva bona u jednom danu, možete ih koristiti u intervalu od najmanje četri sata između obroka. Izuzetak su studenti koji imaju decu i invalidi. Za njih ne postoji četvoročasovno ograničenje upotrebe dva bona u jednom danu.

Broj neiskorišćenih mesečnih bonova prenosi se u naredna dva meseca.

Studenstke bonove možete koristiti i vikendom u periodu od 8 do 21 čas. Oni važe u svim restoranima i ugostiteljskim objektima koji učestvuju u programu studentske ishrane.

Субвенциите за храна можете да ги користите од 8 – 21 часот во текот на денот и за време на викендите. Тие важат во сите ресторани и угостителски објекти кои учествуваат во програмата за исхрана на студенти.

[Pročitaj sledeće] Koliko će vas koštati studiranje u Sloveniji?

 

 

Prednosti studentskih bonova

Prednost korišćenja studentskih bonova je u tome što ih možete koristiti u svim restoranima sa studentskim menijima širom Slovenije.

Još jedna prednost ovog elektronskog sistema ishrane studenata je ta što hranu ne morate platiti unapred niti imate ograničenja pri izboru ugostiteljskog objekta.

[U toku upisi]