1. Evropski kvalitet obrazovanja 

Studije u Sloveniji su besplatne za srpske državljane, na osnovu bilateralnog sporazuma dveju zemalja. Upis se odvija bez prijemnih ispita (osim za umetničke predmete), a diplome stečene na slovenačkim univerzitetima su međunarodno priznate i predstavljaju znak evropskog kvaliteta i akademske izvrsnosti.

2. Veliki izbor studijskih programa

U Sloveniji postoje 6 državnih univerziteta i 143 fakulteta na kojima možete birati između 1.500 studijskih programa u svim naučnim oblastima. Studiranje se zasniva na savremenom akademskom, interaktivnom i inovativnom pristupu. Nastava je usredsređena na istraživanje i praksu, a fakulteti su opremljeni najsavremenijim tehnologijama i laboratorijama.

Vašu stručnu nadogradnju podržaće vrhunski profesori, eksperti u vašoj oblasti.

3. Bezbedna i mirna

Slovenija je neprestano rangirana kao jedna od najbezbednijih zemalja na svetu. U 2017. godini, Globalni indeks mira (Global Peace Index), uvrstio je Sloveniju na sedmo mesto najsigurnijih zemalja na svetu. Kao strani student u ovoj zemlji imaćete jednaka prava sa slovenačkim studentima.

4. Najčistija zemlja na svetu

Ujedinjene nacije (UN) su 2017. godine proglasile Sloveniju najčistijom zemljom na svetu. Slovenija je osvojila titulu „najzelenije“ zemlje zbog visokog ranga u svim indikatorima kvaliteta vazduha, vode i otpada, zaštite prirode i zelenih biznisa.

U 2016. godini Evropska Unija (EU) je proglasila glavni grad Ljubljanu najzelenijim evropskim gradom. U celoj zemlji ima 17 sertifikovanih zelenih destinacija.

5. Zemlja inovacija

Slovenija je u rangu najinovativnijih zemalja na svetu, zahvaljujući njenim ogromnim ulaganjima u naučna istraživanja i razvoj u različitim oblastima. Ova mala zemlja je u svetskom vrhu po broju pronalazaka, visokoj tehnologiji, produktivnosti, dodatnoj vrednosti proizvodnje, efikasnosti u visokom obrazovanju (procenat radne snage sa diplomom).

6. Rad tokom studija

Slovenija je jedna od retkih zemalja u Evropi i svetu koja studentima omogućava rad do 40 sati nedeljno. Kroz studentski rad država Slovenija stimuliše sticanje radnog iskustva pre diplomiranja i jača studentski budžet.

7. Troškovi života

Najveće olakšanje za vaš budžet je što ste oslobođeni plaćanja školarine, a zauzvrat dobijate kvalitetno visoko obrazovanje. Naravno, pre dolaska na studije u Sloveniju trebalo bi da imate u vidu i troškove smeštaja i hrane koji su relativno niski u poređenju sa drugim evropskim zemljama.

Uštedite dragoceno vreme i energiju tražeći pouzdane informacije, detalje studijskog programa i uslove za upis i kontaktirajte nas popunjavanjem donjeg obrasca a mi ćemo vam pomoći na putu ka zagarantovanom upisu na studije u Sloveniji!

 

[Pročitaj sledeće] Prednosti osnovnih studija u Sloveniji

[Upisi u toku]