Skip to main content Skip to search
слика од тастатура

PREDNOSTI BESPLATNOG STUDIRANJA U SLOVENIJI

1 minut čitanja

 

Besplatne studije

Studiranje na svim državnim univerzitetima i višim školama je besplatno za sve građane Srbije, Crne Gore, Makedonije i Bosne i Hercegovine, na osnovu bilateralnih ugovora o obrazovanju ovih država sa Republikom Slovenijom. Pravo na besplatne studije u Sloveniji imaju i svi državljani država članica Evropske Unije

Međunarodno priznate diplome

Stečene diplome na slovenačkim visokoobrazovnim institucijama su međunarodno priznate širom sveta i predstavljaju znak evropskog kvaliteta i akademske odličnosti. Postignuto znanje, utemeljeno na savremenim naučnim metodama i praksi, omogućava diplomcima brzu integraciju u profesionalnom svetu.

Upise bez prijemnih ispita

Ne postoje prijemni ispiti za upis na fakultete i više škole u Sloveniji.
Izuzetak su akademije umetnosti, režije/filma/drame, sporta i arhitektonski fakultet.

Širok izbor studijskih programa

U Sloveniji postoji 6 univerziteta, 143 fakulteta, 49 viših škola i 40 privatnih akreditovanih fakulteta na kojima možete birati između 1500 studijskih programa u svim naučnim oblastima.

Studentski rad

Slovenija je prepoznatljiva studentska destinacija po tome što stimuliše studentski potencijal preko studentskog rada. Jedna je od retkih zemalja na svetu koja omogućava studentima da rade i do 40 sati nedeljno.

Brojne studentske pogodnosti

Kao strani student u Sloveniji moći ćete da koristite iste beneficije kao i domaći studenti: subvencionisana hrana, subvencionisani prevoz i brojni popusti za kvalitetan društveni život koji olakšavaju studentski budžet.

Mala jezička barijera

Nastava se sprovodi na slovenačkom jeziku, koji je srodni slovenski jezik, i uči se za dva do tri meseca. Studiranje na slovenačkom jeziku poboljšaće vaše jezičke veštine, a poznavanje drugog „stranog“ jezika će dati dodatnu vrednost vašem profesionalnom profilu.

Izaberite i vi perspektivnu budućnost i pridružite se hiljadama stranih studenata u Sloveniji!

 

Popunite donji obrazac za besplatne konsultacije sa našim iskusnim obrazovnim mentorima i saznajte da li naša ponuda saveta odgovara vašim potrebama. Odgovorićemo vam u najbržem roku!

Пријава за консултации

    POLITIKА PRIVATNOSTI