Skip to main content Skip to search
Замислен студент во Словенија

Imate poteškoća pri izboru? Svi smo imali!

1 minut čitanja

Svaki studijski program je jedinstveni skup različitih stvari kao što su predmeti koji se izučavaju, lokacija studija i kakvu karijeru će taj program pružiti. Bez obzira da li još uvek razmišljate o izboru studijskih programa, dvoumite se između studija u dve različite oblasti ili uopšte niste sigurni kakvu karijeru želite, možemo vam pomoći da odaberete najbolji studijski program i pružiti vam profesionalnu pomoć za celu prijavno-upisnu proceduru od početka do kraja.

Evo kako da napravite plan o izboru najodgovarajućeg studijskog programa:

Otkrijte u čemu ste najbolji i koja su vaša interesovanja

Napravite listu svojih interesovanja i veština, razmislite neko vreme o njima i razgovarajte sa roditeljima i vršnjacima. Izdvojite sve one discipline koje vam obećavaju perspektivnu i ispunjenu budućnost. Kratki izbor opcija omogućiće vam da se u potpunosti fokusirate na studijske programe koji vam najviše odgovaraju.

Na primer, ukoliko ste dobri u matematici i sa brojevima, možda ćete želeti da studirate računovodstvo ili ekonomiju ili inženerstvo u kombinaciji sa programskim jezicima, robotikom i fizikom. Ako ste zainteresovani za ljudsko zdravlje, vladate specifičnom empatijom, onda su za vas studijski programi iz medicine, zdravstvene zaštite ili fizioterapije.

Istražite detaljnije

Pre nego što donesete odluku, veoma je važno da se dobro informišete o svim studijskim programima na univerzitetima u Sloveniji koji vas zanimaju.

Kada odlučite šta želite da studirate, vi morate biti sigurni da ispunjavate uslove za upis, odnosno da li imate potreban prosek ocena za određeni studijski program. Ovo može biti nezgodno, ali mi u Slovegu ćemo vam pomoći.

Naši iskusni mentori u obrazovanju su stručnjaci za pronalaženje studijskih programa koji će najbolje odgovarati vašim ambicijama za karijeru, a istovremeno vam pružaju stvarnu šansu za upis. Uvek nas možete kontaktirati e-poštom ili telefonom za savet i razgovore o detaljima. Sa zadovoljstvom ćemo vam odgovoriti.

Isplanirajte troškove studija

Največe olakšanje za vaš budžet je što ste oslobođeni plaćanja školarine, a zauzvrat dobijate vruhnsko evropsko obrazovanje. Ali to ipak ne znači da ne morate da predviđate i planirate druge troškove kao što su smeštaj, hrana i socijalno osiguranje. Oni sigurno zavise od grada u kojem ćete studirati, ali i od načina života studenta.

Mogućnosti za karijeru

Odabrani studijski program pripremiće vas da krenete putem željene profesije, pa je dobro znati koji studijski program tražite. Na primer, ako želite da radite u zdravstvu, IT sektoru ili možda kao inženjer, Slovenija je odlična destinacija za posao, jer potražnja za kadrom u ovim oblastima neprekidno raste.

Ukoliko ne možete da se odlučite, odaberite interdisciplinarni studijski program koji će vam obezbediti zaposlenje u različitim sektorima.

Ne zaboravite da je diploma stečena u Sloveniji međunarodno priznata i da je možete koristiti kao kartu na putu ka profesionalnoj karijeri širom Evrope, ali i sveta.

Još uvek razmišljate?

Uštedite dragoceno vreme i energiju tražeći pouzdane informacije, detalje studijskog programa i uslove za upis i kontaktirajte nas popunjavanjem donjeg obrasca a mi ćemo vam pomoći na putu ka zagarantovanom upisu na studije u Sloveniji!

Prijava za konsultacije

    POLITIKА PRIVATNOSTI